Iskola-előkészítő foglalkozások

Iskola-előkészítő foglalkozások

Szinte minden gyerek várja, hogy iskolás legyen. Már tavasszal a tükör előtt állva találjuk őket hátukon az iskolatáskával.  Lelkesek és élményekre éhesek.  Mi felnőttek viszont tudjuk, hogy nagyon éles lesz a váltás az óvodából az iskolába lépve. Nemcsak a környezet és a közösség változik meg, hanem más lesz az időbeosztás, tartósan kell figyelni, rengeteg feladatot megoldani.

Az iskolai életre való felkészülés több részből áll.  Fontos szerepe van a családi nevelés mellett az óvodai nevelésnek és iskolai vagy iskolán kívüli előkészítő foglalkozásoknak is.

Valamennyi előkészítésnek közös eleme, hogy nem célja az előrehozott tanítás, pl. az írás alapjainak megtanítása, hanem a tanuláshoz szükséges képességek fejlesztése.

Így a foglalkozásokon elsődleges feladat a testséma, az emlékezet, a figyelem, a téri tájékozódás, szem-kéz koordináció, számolási készségek, a logikus gondolkodás és nyelvi képességek, feladattudat, vizuális észlelés, beszédészlelés és beszédértés, valamint a finommotorika és a nagymozgások fejlesztése.  A sok-sok részképesség fejlesztésével a gyerekek eredményes iskolakezdését tudjuk megkönnyíteni.

A foglalkozások természetesen játékosak, ahol nem csak ráhangolódnak a gyerekek az iskolára, hanem egyre magabiztosabban válnak még motiváltabbá az iskolakezdésre.

Lehetőségek Sopronban:

Októbertől májusig - szinte egy egész tanévet átfogó -  iskola-előkészítő tanfolyam indul a nagycsoportos óvodások részére:

Kiscsoportos foglalkozások – legfeljebb 4 gyermekkel

A kiscsoportos előkészítéseken a gyermekek játékos, vidám foglalkozásokon vesznek részt, amelynek segítségével új és új érdekes feladathelyzetbe kerülve kisérem el őket az iskolakezdéshez.  A foglalkozások heti egy alkalommal októbertől májusig tartanak a soproni DysTeremben.

Egyéni foglalkozások

Ha egy gyermeknek valamelyik részképesség-területen nagyobb elmaradása van, akkor a csoportos foglalkozás során a szülőknek felajánlom az egyéni fejlesztés lehetőségét, amely azonban egy részletes állapotfelmérést igényel, hiszen az egyéni fejlesztési terv ez alapján készíthető csak el. Egyéni fejlesztésre természetesen akkor is van lehetőség, ha a gyermek korábban nem vett részt csoportos foglalkozáson.  Az egyéni foglalkozások szintén heti egy alkalommal októbertől májusig tartanak, esetleg otthoni feladatvégzéssel kiegészítve.dorkaepit

A foglalkozások mindkét esetben 45 percesek, a leendő iskolai órák hosszához igazítva.

Tudjon meg többet az Iskolaérettségről! Iskolaérettség

Képzések

Aktuális fejlesztő foglalkozásainkról, képzéseinkről itt olvashat!
A DysTerem kiscsoportos foglalkozás keretein belül, Iskola-előkészítő tanfolyamot hirdet októberben Sopronban, a Deák tér 6. szám alatt.
Júniustól komplex mozgásterápia, előre egyeztetett időpontban. Minden esetben egyéni foglalkozás. Havonta 1 alkalommal.
Júniustól: Részképességek fejlesztése tanulási nehézséggel küzdő gyermekek számára. Minden esetben egyéni foglalkozás. Heti 1 alkalommal. 
A Dysterem 2018-ban ősszel az alábbi képzéseket indítja Sopronban: Iskolai előkészítő foglalkozások, mozgásterápián alapuló idegrendszeri fejlesztéssel Havonta 1 alkalommal. Az időpontról, ...
Régi vágyunk teljesül azzal, hogy 2019. szeptemberétől már logopédiai problémákkal érintett gyereket is tudunk fogadni. Csider Enikő logopédus több évtizedes – a logopédia valamennyi területét érintő ...

Facebook

©2018 DysTerem All Rights Reserved. Designed by Pantelics.hu

Please publish modules in offcanvas position.