Bemutatkozás

A tanulás csak akkor lesz eredményes, ha az sikerélménnyel jár

Baranyai MártiHa a gyermeket sorra kudarcok érik az iskolában, annak ellenére nem tud jól teljesíteni, hogy sok időt tölt tanulással, az a család minden tagja számára megterhelő. Egy korábban vidám gyermekből egyre visszahúzódóbb, esetleg agresszív diák lesz, a szülők pedig keresik az okokat, hogy vajon mit rontottak el.

A tanulási nehézséggel küzdő gyermek is szeretne jól teljesíteni, nem minket szeretne bosszantani a gyengébb eredményeivel.  Segítsünk neki, hogy ő is elérhesse a céljait.

 

Ebből az okból hoztam létre a DysTerem Terápiás Központot, amely célzottan vesz részt a tanulási nehézséggel küzdő gyermekek fejlesztésében. A terápia több részből áll, egyrészt a kétszemes együttlátást feltérképező látásvizsgálatból (POLATEST), másrészt a mozgásterápiából, illetve a szükséges részképességek fejlesztéséből.

Az összehangolt látás elengedhetetlen a jó tanuláshoz, nem elég a szemenkénti teljes látásélesség. A tanulási nehézséget okozó rejtett optikai hibák feltárásában a legkorszerűbb vizsgálati eszközöket használom. A másik feltétel az összehangoltan működő idegrendszer, amit az egyéni vizsgálatot követően kidolgozott, személyre szabott mozgásterápiával érünk el közösen a gyermekkel és a szülőkkel.

Ebben a munkában tehát nem csak a diák és a terápiát vezető vesz részt, hanem a szülőknek is fontos szerepe lesz, hiszen a feladatsorokat minden nap otthon is el kell végezni (kb. 20 perc). Csak akkor érdemes elkezdeni a terápiát, ha ezt a család közösen tudja vállalni.

2019-től elindítottuk logopédiai rendelésünket is a beszéd- és nyelvi zavarok kezelésére, illetve a helyes beszédtechnika kialakítására.

Az otthonossá kialakított rendelő stresszmentes környezetet biztosít a felszabadult, közös munkához.

 

Várom Önöket!

01.
POLATEST

Látásvizsgálat

Kétszemes együttlátást feltérképező látásanamnézis a DysTeremnél Sopronban

02.
LOGOPÉDIA

Beszédfejlesztés

Beszéd - és nyelvi zavarok fejlesztése.

03.
ISKOLAÉRETTSÉG

Iskola előkészítés

Kiscsoportos-, vagy akár egyéni Iskola-előkészítő foglalkozások Sopronban

04.
KULCSÁR - DELACATO MÓDSZER

Mozgás terápia

Személyre szabott mozgásterápia közös alkalmazása a gyermekkel és a szülőkkel.

Végzettségeim

SAJÁTOS NEVELÉST IGÉNYLŐK STATISZTIKA

A DysTerem képekben

Otthonos, hangulatos rendelőnkben fogadjuk a fiatalokat, ahol családias körülmények között zajlanak a vizsgálatok és a fejlesztő foglalkozások. Sopronban, a Deák tér 6. szám alatt.

Látogasson el hozzánk!
©2018 DysTerem All Rights Reserved. Designed by Pantelics.hu

Please publish modules in offcanvas position.