Látásvizsgálat

Látásvizsgálat / Polatest Sopronban

A látásvizsgálat során először a jobb, majd a bal szem legjobb látásélességét határozzuk meg, ezután következik a kétszemes együttlátás vizsgálata. Ez a folyamat a páciens aktív közreműködésével jön létre, azt a korrekciót kapja, amit a legjobbnak ítél meg.

Mi is az a Polatest és mire való?

Az eljárást Hans-Joachim Haase alkotta meg 1958-ban, Magyarországra 1974-ben került dr. Pálfia Ernő által.

Az alábbi problémáknál érdemes elvégezni a Polatestet:

  • tanulási nehézségek - olvasási, írási, számolási zavarok
  • fejfájás, migrén
  • magatartási zavarok
  • koncentrációs nehézség, fáradtság
  • leggyakoribb panasz: olvasásnál nagyon hamar elfárad a szem, időnként homályosan, kettősen látnak.

A legjobb látásélesség meghatározását követően kerülhet sor a tanulási nehézséget okozó rejtett optikai hibák feltárására a Polatest eljárás segítségével.

Hogyan zajlik a Polatest vizsgálat?

latasvizsgalat SopronA Polatest vizsgálat során polarizált szűrőn keresztül kell polarizált ábrákat nézni, mely által a két szem képét külön tudjuk választani. A vizsgálat során a páciens arról számol be, hogy két szem által látott kép milyen helyzetben van egymáshoz képest.

Az esetleges eltérést - amennyiben indokolt - prizmadioptriával korrigáljuk.

A hasábos (prizmás) szemüveg állandó viselésével elérhető, hogy az a fokozott izomtónus, mely felelőssé tehető a fenti panaszok kialakulásáért, fokozatosan megszűnjön.

A Polatest elvégzése során, a célunk, hogy megtaláljuk azokat az optikai hibákat, amelyek akadályozzák tanulóinkat az iskolai sikerek elérésében.

Tags:

Képzések

Aktuális fejlesztő foglalkozásainkról, képzéseinkről itt olvashat!
A DysTerem kiscsoportos foglalkozás keretein belül, Iskola-előkészítő tanfolyamot hirdet októberben Sopronban, a Deák tér 6. szám alatt.
Júniustól komplex mozgásterápia, előre egyeztetett időpontban. Minden esetben egyéni foglalkozás. Havonta 1 alkalommal.
Júniustól: Részképességek fejlesztése tanulási nehézséggel küzdő gyermekek számára. Minden esetben egyéni foglalkozás. Heti 1 alkalommal. 
A Dysterem 2018-ban ősszel az alábbi képzéseket indítja Sopronban: Iskolai előkészítő foglalkozások, mozgásterápián alapuló idegrendszeri fejlesztéssel Havonta 1 alkalommal. Az időpontról, ...
Régi vágyunk teljesül azzal, hogy 2019. szeptemberétől már logopédiai problémákkal érintett gyereket is tudunk fogadni. Csider Enikő logopédus több évtizedes – a logopédia valamennyi területét érintő ...

Facebook

©2018 DysTerem All Rights Reserved. Designed by Pantelics.hu

Please publish modules in offcanvas position.