Dyscalculia

Dyscalculia (diszkalkulia)

Matematikatanulási zavar, mely megfelelő intelligenciaszint mellett a matematika bármely témakörének tanulásakor rendszeresen ismétlődő eredménytelenségekben, vagy tartósan alacsony szintű teljesítményekben mutatkoznak meg. Önmagához mérten a tanuló kórosan alulteljesít. Már az elemi mennyiségfogalmak kialakításánál megmutatkozik.

Dyscalculia csoportosítása:

  • 1. Grafikus dyscalculia esetén a hibatípusok: vonalvezetés, nagyság, kihagyás, ismétlés, tükörírás, helyiértékzavar, alakfelismerési nehézség, a szöveges feladat leírása és értelmezése a matematika nyelvén hibás.
  • 2. Olvasási dyscalculia estén: számfelcserélés, tükörolvasás, szám hibás elővételezése, kifáradással összefüggő olvasáshibák, szókincs fejletlensége.
  • 3. Emlékezeti dyscalculia: vizuális és auditív emlékezet hibái.
  • 4. Gondolkodási dyscalculia: gyengén fejlett a matematikai elemző- és összehasonlító képesség, elmaradott az ítéletalkotás és a következtetés.

icon4Amiben a DysTerem segít!

Dyscalculia esetén, a gyermek - MÁS TÍPUSÚ MATEMATIKA TANÍTÁST IGÉNYEL!

Az idegrendszeri fejlesztést megalapozó komplex mozgásterápiánkat követően újra felépítjük a számfogalmat, ami a matematika megértésének az alapja, erre épülhetnek a bonyolultabb matematikai összefüggések. A komplex mozgásterápia során havonta egyszer találkozunk, ahol a gyermek mindig új feladatsort kap, ezeket otthon minden nap el kell végeznie.

Tags:
©2018 DysTerem All Rights Reserved. Designed by Pantelics.hu

Please publish modules in offcanvas position.